Gammeldags fotoretusch och bildmanipulation


gammeldags-fotoretusch

Den här klassiska bilden på Lincoln är ett montage där kroppen kommer från en annan man. På Four and Six finner du massor med fler

Idag är det snarare regel än undantag att bilder i media manipuleras. I reklam är det en självklarhet, men även i redaktionellt och dokumentärt material uppdagas det ofta fall där bilder manipulerats.

Frågan är om det beror på ny teknik och verktyg som Photoshop mm? För att söka svar på den frågan gjorde Break It Down ett besök på webbplatsen Four and Six och efter lite grävande (grävande journalistik är ju verkligen Break It Downs grej) upptäckes upp mot ett hundratal sköna exempel på historiska bilder som har manipulerats. Från sent artonhundratal fram till idag.

Riktigt roligt faktiskt, go check it out!

  1. No comments yet.
(will not be published)
  1. No trackbacks yet.