Windows 8 logotype redesign


windows-8-logotype-redesign

Det finns många åsikter om Windows nya logotyp.

Microsoft sägs ha låtit ta fram en ny logotyp i samband med lanseringen av Windows 8. Det var designbyrån Pentagram som fick uppdraget och resultatet kommer antagligen skapa debatt ur ett varumärkesperspektiv.

Logotypen är lite stramare och cleanare med inspiration både från Microsofts nya formspråk Metro UI samt den ursprungliga logotypen från Windows 1.0.

Break It Downs spontana snabbanalys säger att det bra att logotypen blir enklare, cleanare och tydligare. T ex blev ju Apples logotype betydligt bättre när den förenklades och färgerna slopades. Risken för Microsoft är dock att den gamla logtypen är väldigt inarbetat och att den nya förändringen är så omfattande att de kommer att förlora mycket igenkänning.

Läs hela historien på Windows Team Blog eller kolla in det här videoklippet om du vill ha en snabb överblick. (Mashables typ tvåtusen teckens långa embedkod funkar inte, men filmen finns i den här artikeln)

, ,

  1. No comments yet.
(will not be published)
  1. No trackbacks yet.